Angyalok

Október 2.

🙏Szent őrzőangyalok😇Ma van az ünnepük.Az angyal szellemi lény, nincs teste, mint nekünk földi embereknek.Íme egy szent angyal leírása Bibliából, ilyen lehet az én őrzőangyalom is:

😇

Felemeltem szememet, és íme, egy gyolcsruhába öltözött férfit láttam.A derekát színarany övezte, teste olyan volt, mint a krizolit, az arca mint a villám fénye, a szeme mint az égő tűz, a karja és a lábszára, mint a ragyogó érc, s a szavának hangja olyan, mint a sokaság hangja. … Erő nem maradt bennem, az arcom elváltozott, elbágyadtam, és minden erőm odalett. Mikor pedig szavának hangját hallottam, ennek hallatára rémülten arcra estem, és arcom a földhöz tapadt(Dán 10,5-6.8-9).

🙏

A Katolikus Katekizmus ezt mondja az őrzőangyalokról:[336] Az emberi életet kezdetétől a halálig körülveszi őrségük és közbenjárásuk.„Senki nem tagadja, hogy minden egyes hívő mellett áll egy angyal, mint valami pedagógus és az életet irányító pásztor.”A keresztény élet a hitben már itt a földön részesedik az Istenben egyesült angyalok és emberek boldog társaságából.

😇

Mindenkinek van őrzőangyala, szent szellemi testvéreink ők.Mikor együtt vagyunk a családban, iskolában, a munkahelyen, az utcán, az üzletben… mindenki mellett ott áll az angyala, hát nem csodálatos?😇Nyugodtan kérhetjük a jelenlevő őrzőangyalok segítségét.Amikor valakit köszöntünk, akkor gondolatban köszöntsük az őrzőangyalát is. Ha valakiért imádkozunk, akkor kérjük a mi és az illető személy őrzőangyalának a segítségét.Igazi csapatmunka van az angyalok közt értünk, mindig bizalommal fordulhatunk hozzájuk.

🙏

„Mert elküldi angyalait hozzád, hogy védelmezzenek minden utadon. A kezükön hordoznak majd téged, nehogy kőbe botoljék a lábad.”(Zsolt 91, 11-12)

😇

„Mondom nektek: angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát.”(Mt 18,10)

🙏

Igen, látják Istent,Aki megközelíthetetlen fényességben lakik.Így megtudják mindazt, ami rájuk és védencükre tartozik, hogy hűségésen lássák el őrző és irányító feladatukat. Az angyalok ismerik a természet erőit és törvényeit, hiszen jelen voltak a világ teremtésekor, a bukott angyalok is ismerik sajnos.

😇

De a szent angyalok Szent Mihály arkangyallal az élen letaszították a sátánt és angyalait a mennyből a földre.„Ezután nagy harc támadt a mennyben.Mihály és angyalai megtámadták a sárkányt.A sárkány és angyalai védekeztek, de nem tudtak ellenállni, s nem maradt számukra hely a mennyben. Levetették a nagy sárkányt, az ősi kígyót, aki maga az ördög, a sátán, aki tévútra vezeti az egész világot.A földre vetették, s vele együtt letaszították angyalait is.”(Jel 12, 7-9)

😇

A szent őrzőangyalok harcolnak értünk, de annyira tiszteletben van tartva a személyes szabadságunk, hogy akaratunk ellenére még az üdvösséget sem kapjuk meg az Úrtól.Isten is tiszteletben tartja a szabad akaratunkat.

😇

Az őrzőangyalok imádják a bennünk lakó Istent, és imáinkat az Úr színe elé viszik: „Jött egy másik angyal, megállt az oltár előtt, aranyfüstölő volt nála.Sok tömjént kapott, hogy az összes szent imádásával tegye az aranyoltárra, amely az Isten trónusa előtt állt.”(Jel 8,3)

😇

Az őrzőangyalok nem tudnak megvédeni az olyan igazságtalanságoktól, balesetektől, melyeket Isten szükségesnek tart ahhoz, hogy megtisztítson vagy próbára tegyen bennünket, vagy hogy ezáltal áldozatot hozzunk a bűnösökért.Ahol azonban az emberi gonoszság, irigység, hamisság, rosszakarat, hazugság, megtévesztés akar ártani, biztosan számíthatunk az őrzőangyalunk segítségére:„Oroszlánok és kígyók között lépdelsz, oroszlánkölyköt és sárkányt tiporsz el.”(Zsolt 91,13)Amikor meghalunk, a szent őrzőangyalunk kísér minket az háromszorosan Szent Isten trónja elé mint ügyvédünk.A mennyben nem csak rokonainkkal, szeretteinkkel, barátainkkal, ismerőseinkkel találkozunk, hanem őrzőangyalaikkal is.Lesz ott öröm és vidámság!

🙏
😇
🙏

Őrangyalom, szívből kérlek, Légy vezérem, amíg élek, Ments meg engem bűntől, bajtól, Ne hagyj el a halálomkor. Mindig jóra figyelmeztess, Úgy vezess a jó Istenhez. Ámen

🙏
😇
🙏

Vélemény, hozzászólás?