Keresztény filmek

https://fb.watch/8QNC7YostH/

https://ok.ru/video/1345317833252: Ben Hur

https://m.nicelife.hu/galeria/film/petervacsora.php?fbclid=IwAR0BWqYS8v_VTS_c7KBbJ8UqJX5HDBwH_6c4UYS-Xp_–g_1FrhNFXavDGk

https://youtu.be/Q-9MED-I_mQ

https://fb.watch/4z9ndjqiP4/

Rajzfilmekkel segíthetjük a hitoktatást – és még az angolt is gyakoroljuk közben

KITEKINTŐ – 2021. február 4., csütörtök | 12:09

Bájos rajzfilmekkel segíti az Egyesült Államokban élő 21 éves Isabella D’Angelo a gyerekek hitbeli nevelését.

Catholic Kids Media YouTube-csatornán bibliai történeteket, énekeket, imádságokat tesz közzé a fiatal lány, melyeket kis segítséggel az angolul tanuló magyar gyerekek is tudnak használni, miközben a hitről való ismereteik mellett nyelvtudásuk is gyarapodik.

A pandémia miatt bevezetett korlátozások második évét kezdtük meg nemrég. Sok hívő szülő aggódik, mert a hittanórák és a szentmisék helyett leginkább zoomos foglalkozások és a miseközvetítés marad – és a hitbeli nevelés feladata is sokkal inkább a szülők vállát nyomja.

Vízkereszt

Ebben nagy segítségükre lehet Isabella D’Angelo csatornája, ahol minden szerdán újabb videót ad közre az alkotó, amelyeket előzetesen mindig ellenőriztet egy pappal, hitoktatókkal, szeminaristákkal.

Mint a Facebook-oldalán írja missziójáról, minőségi anyagokat szeretne a szülők és tanárok rendelkezésére bocsátani, ezzel evangelizálni, így segíteni „a gyerekeknek megérteni ezt a különös és csodálatos dolgot, ami a katolicizmus, hogy Krisztust tudják középpontba állítani az életükben.”

Egy interjúban Isabella elmondta, neveltetésének köszönhető, hogy belekezdett ebbe a projektbe; családja minden vasárnap délután együtt szokott podcastokat hallgatni, például Robert Barron Los Angeles-i segédpüspök, a Word on Fire médiamisszió alapítójának a műsorait.

Ő találja ki a karaktereket, írja a forgatókönyvet, szerkeszti a videókat, még zenét is szerez; először mindig szüleinek mutatja meg a kész anyagot.

Pünkösd

Isabella 6-8 perces, illetve a vezetett kötött imádságok esetében 1-2 perces hitoktató-evangelizáló videói angolul, spanyolul, portugálul és máltai nyelven jelennek meg; a statisztikák azt mutatják, hogy eddig 93 országban nézték meg őket.

Forrás: Aleteia.org

Videó és fotó: Catholic Kids Media/YouTube

Magyar Kurír

https://youtu.be/5OJF6zKppw8

https://www.facebook.com/100003107248800/videos/3514802888633251/

Isten Fia

Jézus élete

Nagypénteki Passió