Film

Szilágyi Anna2023. 01. 12.

„EGY NAPOT SEM ÉLNÉK TÚL IMA NÉLKÜL” – A CHOSENBEN JÉZUST ALAKÍTÓ SZÍNÉSZ

Volt, akinek a házasságát mentette meg, más a sorozatnak köszönhetően nem lett végül öngyilkos – ehhez hasonló visszajelzésekről mesélt Jonathan Roumie, aki Jézust alakítja a The Chosen című sorozatban. A nemrég készült interjúban a színész arról is beszámolt, a szerepre való felkészülésének fontos része, hogy mindennap olvassa az igét, az ima pedig a sorozattól függetlenül is meghatározó része az identitásának.

Jonathan Roumie, aki a Chosen rendezőjét, Dallas Jenkinst már évekkel korábbról ismerte, elmondta, imádkoztak és reménykedtek abban, hogy a sorozat világhírű lesz, de sokkal nagyobb hatása lett, mint amilyenre számítottak. „Egy átlagos hollywoodi műsornak nincs akkora hatása az emberek életére, mint a Chosennek. Számtalan visszajelzés jön, hogy az életüket megváltoztatta, hogy látták a sorozatot” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy hogyan tud lélekben-szívben is felkészülni az alakításra, Jonathan Roumie azt mondta: „Minden forgatás előtt imádkozom, de a sorozaton kívül is szerves része az ima az életemnek.

Egy napot sem élnék túl ima nélkül, ez az identitásomhoz tartozik.

Ahhoz, hogy hiteles legyek, elkötelezettnek kell lennem a hitemben, ez minden másnál fontosabb”. Azt is kiemelte: mindennap olvassa vagy hallgatja az Igét, hogy teljesen átitatódjon Isten igazságaival, ez is a szerepre való felkészülés része.

A 3 évad forgatása során volt, hogy kissé túlterheltnek érezte magát annak a súlyától, hogy ő játssza Jézust, mára azonban úgy látja, nem kell rossz értelemben felelősséget vállalnia azért, hogy hogyan hat az emberekre, egyszerűen hitelesnek kell maradnia.

„Isten elképesztő módon meg tudja érinteni az embereket a sorozaton keresztül. Valaki azt mesélte nemrég, hogy a Chosen mentette meg a házasságát. Egy éve találkoztam egy fiatal lánnyal, aki elmondta, hogy öngyilkos akart lenni, de valaki rávette, hogy nézze meg a legelső epizódot, és ez meggyőzte arról, hogy Isten annyira szereti, hogy rájött, élni akar. Ilyenkor teljes meggyőződésem, hogy

nem én tettem ezt, hanem Isten; rajtam és az egész filmsorozaton keresztül”

– mesélte a színész lelkesen.

A sorozatnak összesen hét évada lesz, Jonathan abban bízik, a folytatás – és ezáltal Isten szeretete – még több embert elér szerte a világon.

Vélemény, hozzászólás?