Jubileumi Év 130-30

Mátészalka régen és ma

Egyházközségünk életéből

EMBERARCÚ PÉNTEK ESTÉK

„A Mátészalkai Római Katolikus Egyházközség templomainak felszentelése 2024. évben kerek jubileumát ünnepli. A Szent József Plébániatemplom 130. és a Szeplőtelen Fogantatás Templom 30. éve áll Isten dicsőségére. Ezen alkalomból előadássorozatot szervezünk. A havonta megrendezésre kerülő előadásokon ismert egyházi és hiteles világi vendégekkel találkozhatnak az érdeklődők. A 9 előadásból álló rendezvény célja, hogy lélekben töltekezve közelebb kerüljünk Istenhez, egymáshoz és az Egyházhoz.”(lásd Egyházközség Facebook oldala)

Az esték pénteki napokon lesznek megtartva 18 órai kezdettel a mátészalkai Plébánia templomban.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szívesen velünk lépked 9 lépést!

(forrás: hírdetés/faliújsàg)

A lépéseket a mátészalkai Plébánia templomban tehetjük meg minden alkalommal pénteken 18 órától.

HARMADIK LÉPÉS

Harmadik előadónk március 17-18-19-én – egyben a március 17-én tartott Templombúcsúnk celebránsa- : Palánki Ferenc megyéspüspök, Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye.

Előadásának témája: „Örömet hírdetek nektek!”

MÁSODIK LÉPÉS

A második előadónk február 16.-án: Dr. Tempfli Imre, római katolikus pap, egyházi író. Előadásának témája: „Hová megy a nyugati egyház?”

Egy kis betekintés a témába:

„2013. dec. 2.

Tempfli Imre, a Szent Gellért Magyar Katolikus Egyházközség plébánosa A hit nemzetmegtartó ereje a nyugat-európai szórványban című előadásának szövege, mely elhangzott a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége IX. országos kongresszusán 2013. november 9-én a Parlamentben.” (forrás: internet)

ELSŐ LÉPÉS

A 9 lépés- 2024. január 26.-án- első előadója: Nagy Péter, a Családtudományi Szövetség Alelnöke. Előadásának témája: „Bukósisak az élethez-Keresztény életstratégia program”.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

„Egy kis előtanulmány :Nagy Péter (Magyarország)
Pécsi Egyházmegye, Családi Életre Nevelés és Életstratégia Program koordinátora, közoktatási munkatárs, a Családtudományi Szövetség alelnöke


Előadás és a konferencia kivonata:
Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia
2021. május 27-29, Budapest
A konferencia szervezői a Családtudományi Szövetség, a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság

(forrás: internet)

„Nekem ne mondják, hogy nem lehet.”…

A hìrdetés anyagát kivéve valamennyi anyag SAJÁT gyűjtés, készítés, írás, fotó, csakúgy, mint a weboldalon található valamennyi anyag! Amelyeket más forrásból merítettem, jelezve van!

Koleszár Mária